Węże Do Substancji Spożywczych

Aperspir

Ssawno - tłoczny wąż przeznaczony do transportu
Budowa węża:
Lekki, giętki i przeźroczysty wąż z polichlorku winylu PVC
Wzmocnienie:
Spirala z drutu stalowego wtopiona w przeźroczystą ściankę
Temp. pracy: Od -10°C do +60°C
Podciśnienie: 0,80 bar (600 mm Hg)
Zastosowanie:
Ssawno - tłoczny wąż przeznaczony do transportu cieczy spożywczych w tym wody, produktów mleczarskich, soków owocowych, piwa, wina, napojów o zawartości alkoholu do 15%. Może być również stosowany do aplikacji podciśnieniowych np. w urządzeniach pakujących.

Aperspir PU

Wąż do przesyłu żywności z dużą prędkością.
Budowa:
Wielowarstwowy przeźroczysty wąż wykonany z mieszanki PU-PVC z wbudowaną stalową spiralą. Wewnętrzna warstwa z PU, zewnętrzna warstwa z miękkiego PVC.
Temp. pracy: Od -20°C do +80°C
chwilowo do +90/100°C
Podciśnienie: 0,95 bar (713 mm Hg)
Zastosowanie:
Wąż do bardzo ciężkich zadań. Stosowany w przemyśle, budownictwie, rolnictwie. Szczególnie nadaje się do przesyłu żywności z dużą prędkością, a także mediów ściernych , takich jak cement, piasek, żwir, ziarna, wióry metalowe, itp. Zgodny z normami:

  • FDA - CFR 21 część 175.105, 177,1680, 177,2600
  • CEE 82/711, 85/572, 89/10, 90/128, 92/30, 93/8, 95/3, 98/11
  • Niemiecki BGA do zastosowania środków spożywczych.

Drinkpress 164

Wąż tłoczny, którego warstwa wewnętrzna wyprodukowana jest z bezsmakowej i bezzapachowej gumy. Przeznaczony do przesyłania substancji spożywczych zawierających tłuszcze roślinne lub zwierzęce, a także mleka, wody, soków owocowych, wina.
Warstwa wewn.:
Biała, gładka, nietoksyczna mieszanka gumy NBR (zgodnie z FDA, prawem włoskim DM 21/03/1973)
Wzmocnienie: Kord syntetyczny
Warstwa zewn.:
Niebieska, gładka mieszanka gumy NBR/PVC odporna na ścieranie i warunki atmosferyczne
Temp. pracy:
Od -20°C do +95°C dla wody zimnej i substancji spożywczych
Od -20C do +164C dla wody gorącej i pary
Zastosowanie:
Wąż tłoczny, którego warstwa wewnętrzna wyprodukowana jest z bezsmakowej i bezzapachowej gumy. Przeznaczony do przesyłania substancji spożywczych zawierających tłuszcze roślinne lub zwierzęce, a także mleka, wody, soków owocowych, wina. Nadaje się również jako wąż do mycia gorącą wodą i parą w zakładach przetwórstwa spożywczego.

Drinkpress WB/L 10

Wąż tłoczny do przesyłania substancji spożywczych.
Warstwa wewn.:
Biała, gładka, nietoksyczna mieszanka gumy NBR/CR/IR (zgodnie z prawem włoskim D.M. 21-3-1973 oraz dyrektywą CEE i FDA)
Wzmocnienie: Kord syntetyczny
Warstwa zewn.:
Niebieska, gładka mieszanka gumy NBR/PVC odporna na ścieranie i warunki atmosferyczne
Temp. pracy: Od -20°C do +95°C
Zastosowanie:
Wąż tłoczny, którego warstwa wewnętrzna wyprodukowana jest z bezsmakowej i bezzapachowej gumy. Przeznaczony do przesyłania substancji spożywczych zawierających tłuszcze roślinne lub zwierzęce, a także mleka, wody, soków owocowych, wina. Nadaje się również jako wąż do mycia gorącą wodą i detergentami w zakładach przetwórstwa spożywczego
Czyszczenie:
Wąż może być myty i sterylizowany detergentami lub krótkotrwale parą wodną w temp. 120°C.

Enorex

Budowa węża:
Elastyczny, lekki i przeźroczysta ścianka PCV wykonane z materiałów zgodnie z 2007/19/WE europejskiej normy dla żywności i 2002/95/WE Europejska norma RoHS.
Wzmocnienie: Sztywna, czerwona spirala PCV
Temp. pracy: Od -25°C do +60°C
Podciśnienie: 0,9 bar
Zastosowanie:
Ssawno-tłoczny wąż do wina i płynnych środków spożywczych w piwnicach, sklepach i stacjach dokujących dla załadunku i rozładunku cystern i tankowców.

Gambrinus Blue 10

Wąż tłoczny do przesyłania wszystkich środków spożywczych zawierających tłuszcze roślinne lub zwierzęce.
Warstwa wewn.:
Biała, nietoksyczna, gładka, mieszanka gumy EPDM zgodna z FDA
Wzmocnienie: Kord syntetyczny
Warstwa zewn.:
Czerwona, gładka guma EPDM odporna na ścieranie i warunki atmosferyczne
Temp. pracy: Od -40°C do +80°C
Zastosowanie:
Wąż tłoczny wyprodukowany z bezsmakowej i bezzapachowej gumy. Zalecany do przesyłania wszystkich środków spożywczych zawierających tłuszcze roślinne lub zwierzęce, a także napojów takich jak mleko, woda mineralna, soki owocowe, wina, likiery, piwo itp.

Gambrinus Blue 10 SM

Ssawno – tłoczny wąż przeznaczony do przesyłania substancji spożywczych zawierających tłuszcze roślinne lub zwierzęce, a także mleka, wody, soków owocowych, wina, piwa.
Warstwa wewn.:
Biała, gładka, bezsmakowa, bezzapachowa nietoksyczna mieszanka gumy NBR (zgodnej z FDA)
Wzmocnienie:
Kord syntetyczny oraz spirala z drutu stalowego
Warstwa zewn.:
Niebieska, gładka guma EPDM odporna na ścieranie i warunki atmosferyczne
Temp. pracy: Od -40°C do +80°C
Podciśnienie: 0,9 bar
Zastosowanie:
Ssawno – tłoczny wąż, posiadający atest FDA, BfR klasa 2 DM21/03/73, EC 1935/204, którego warstwa wewnętrzna wyprodukowana jest z bezsmakowej i bezzapachowej gumy. Przeznaczony do przesyłania substancji spożywczych zawierających tłuszcze roślinne lub zwierzęce, a także mleka, wody, soków owocowych, wina, piwa.

Gambrinus SM WB 10

Ssawno – tłoczny wąż przeznaczony do przesyłania substancji spożywczych zawierających tłuszcze roślinne lub zwierzęce, a także mleka, wody, soków owocowych, wina, piwa.
Warstwa wewn.:
Biała, gładka, nietoksyczna mieszanka gumy NBR/CR/IR (zgodnej z FDA)
Wzmocnienie:
Kord syntetyczny oraz spirala z drutu stalowego
Warstwa zewn.: Niebieska, gładka guma EPDM odporna na ścieranie i warunki atmosferyczne
Temp. pracy: Od -15°C do +70°C
Zastosowanie:
Ssawno – tłoczny wąż, którego warstwa wewnętrzna wyprodukowana jest z bezsmakowej i bezzapachowej gumy. Przeznaczony do przesyłania substancji spożywczych zawierających tłuszcze roślinne lub zwierzęce, a także mleka, wody, soków owocowych, wina, piwa.
Czyszczenie:
Wąż może być myty i sterylizowany detergentami lub krótkotrwale parą wodną w temp. 120°C.

Gambrinus UPE SM EN 12115

Wąż przeznaczony do przesyłu wszystkich produktów spożywczych zawierających tłuszcze zwierzęce i roślinne, oleje oraz płyny takie jak mleko, woda mineralna , soki owocowe, wina, likiery, itd.
Warstwa wewn.:
Biała, gładka, powłoka z polietylenu o bardzo dużej masie cząsteczkowej (UHMUPE), odpowiedni do kontaktów z żywnością
Wzmocnienie:
Kord syntetyczny z wbudowaną stalową spiralą oraz miedziana linką odprowadzającą ładunki elektryczne
Warstwa zewn.:
Niebieska mieszanka gumy EPDM, odporna na ścieranie oraz warunki atmosferyczne
Temp. pracy: Od -15°C do +100°C
Podciśnienie: 0,80 bar
Zastosowanie:
Wąż przeznaczony do przesyłu wszystkich produktów spożywczych zawierających tłuszcze zwierzęce i roślinne, oleje oraz płyny takie jak mleko, woda mineralna , soki owocowe, wina, likiery, itd., zgodnie z normami krajowymi oraz międzynarodowymi: U.S.A – FDA, E.U. – Dyrektywa 90/128 EEC, Włoska – Dyrektywa ministerstwa 21/3/73 oraz N. 220 z 26/4/93.
Czyszczenie:
Wąż może być myty i sterylizowany detergentami lub krótkotrwale parą wodną w temp. 130°C.

Gambrinus WB 10

Wąż tłoczny do przesyłania wszystkich środków spożywczych zawierających tłuszcze roślinne lub zwierzęce.
Warstwa wewn.:
Biała, nietoksyczna, gładka, mieszanka gumy NBR / CR / IR zgodna z FDA
Wzmocnienie: Kord syntetyczny
Warstwa zewn.:
Niebieska, gładka guma EPDM odporna na ścieranie i warunki atmosferyczne
Temp. pracy: Od -15°C do +70°C
Zastosowanie:
Wąż tłoczny wyprodukowany z bezsmakowej i bezzapachowej gumy. Zalecany do przesyłania wszystkich środków spożywczych zawierających tłuszcze roślinne lub zwierzęce, a także napojów takich jak mleko, woda mineralna, soki owocowe, wina, likiery, piwo itp.
Czyszczenie:
Wąż może być myty i sterylizowany detergentami lub parą w temp. 120°C przez krótki czas.

Vinitress

Wąż tłoczny przeznaczony do przesyłania produktów spożywczych w przemyśle i rolnictwie.
Budowa węża:
Lekki, giętki i przeźroczysty wąż z PVC
Wzmocnienie:
Kord syntetyczny wtopiony w przeźroczystą ściankę
Temp. pracy: Od -20°C do +60°C
Zastosowanie:
Wąż tłoczny przeznaczony do przesyłania produktów spożywczych w przemyśle i rolnictwie.